9 Ekim 2008 Perşembe

Duman Ninnisi 2


Boşluğa bıraktığımda kendimi,
Hani dans eder gibi
Gördüğüm şey; merdiven
Her yer merdiven
Düzlükleri yok bu sokağın.
Nedir bu gözümün önündeki duman.
Andırır sefil kulunu.
Etrafımda bir çember.
Koskoca.
Öyle büyük.
Yarın, altında yerin yedi kat.
Bir duman.
Mahkum eden çembere.
Bu duman,
Bu duman sonsuz gibi.
Nedir ki zaman bu çemberde.
Bir gemi olmalı
Pusulasız.
Delik deşik yelkenleri.
Rotasız ve kaptansız.
Kocaman bir deniz şimdi gözümde,
Bu duman.
Çıkılmış bir yola.
Ölüme olsun bahane.
Bir duman gözümün önünde.
Uyutan beni mışıl mışıl.

Do notasından yoksun bir şarkıydı hikayesi. Hep eksik birşeyler. Her hikayenin bir sonu vardı. Tam biterken başladı. Bitmişken başladı.
Bu gece eksiksiz hikayem. Bir bütün. Şimdilik kül kokuyor sağım solum. Ama sevdim ben ateşimi.
Bir yaktım bin yandı. Bir yandı bin aldı.
Bu gece bir bütün hayatım. Eksiksiz. Hikayem tam şimdi. Esas çocuklar, küçük insanlar, şık bir giriş ve güzel bir son.
Bu gece hepsi tam.

welcome to beykent

Okul açıldı. Pazartesi ne olduğunu anlamadığım "açılış kokteyline" gitmedim. Zaten uzun zamandır bunu yapıyorum. Yok kardeşim deneyemem ben öyle herşeyi. Deneye deneye geldik zaten bu hale. Bilmediğim şeyden uzak duruyorum hatrı sayılır bir zamandır. Bilmediğim mekana gitmem, bilmediğim yemeği yemem. Ne olduğunu bilmediğim bu şeye de gitmedim. İlk gün uzaylısı olmak da istemedim. Zaten artık herşeye ikinci seferle başlayacaksın. İlk filmin olmayacak mesela, kariyerine hep ikinci filminle başlayacaksın. Ya da ilk konserin. Okula da ikinci gün başlama kararı aldım. Salı günü okula gitmek için çıktım evden. Bir trafik bir tarafik ahanda bu kadar olur. Ne çalışkan bir milletmişiz, herkes yollarda. Tam dört vesaitle iki bucuk saatte vardım okula. Küfürlerden küfür beğenerek. Yirmi dakika kadar geç kalmıştım. Ama dersin nerde olduğunu biliyordum. Hemen sahneye gittim tüm bölüm orda ve sahnede E. B.
Bu kadına tap-tım! Harika mimikler, arada ettiği küfürlerle şahane bir konuşma... E. B. şimdilik favorimdir.
Okulum ilginç. Bu konuda birşeyler duymuştum. Gerçekten de öyle. Yani şöyledir böyledir diyemedim. Bilemedim henüz. Diyebildiğim şey ise "ilginç" Aklıma bu geliyor.
Bölümle kaynaşmadım henüz. Ama tatlı tipler var... Elemanları seçtim şimdiden. Çok konuşan, dikkat çekmeye çalışan, herşeye bok atan bir klan var karşımda. Onlar da ilginç..
İlginç bir süreç bekliyor beni. Uzuuun bir okul yolu ayrıca.
Şimdilik bölüm hakkında fikir edinmek istemiyorum. Bölümün yapısı bakımından sürekli iç içe olmalıyız. Zamanla oturacaktır taşlar. Bakalım.
ps: dans klübünün başkanı yaptılar beni. Hiç birşey anlamadım. Pazartesi anlatacağım ben sana dedi T.
ps2.: Ç.E.K.'de herşey yolunda. İşin enteresan tarafı; fena halde yolunda. Zamanımın büyük çoğunluğunu orada geçiriyorum. E de benimdir ayrıca. Hooccaa diyor bana. Sonra da kaçıyor. Hastayım kendisine. Ayrıca saçımı kestirmeden önceki son tokamı ona verdim. Artık derslerde saçlarını topluyor veled.