8 Eylül 2008 Pazartesi

çünkü sen hayatımda gördüğüm en güzel kızsın


Küçük bir kadın G.D. Ufak tefek bir güzellik. Hayatta herşeyi erkenden yapan, hiç birşey için geç kalmayan. Hep zaferleri olmuş bir kadın. Büyük zaferlerin küçük kadını. Kafasına kafasına vuran depresyonu, her an şaşkın ve muzur bakışlarıyla her insanın kafasında yer edecek özel bir kadın. Hayata tersten bakan, tersten baktığı hayata hep ters olan. Hiç birşeye boyun eğmemiş. Aklının yettiği kadar anarşist. Yeteneğinin çoğu zaman kendisinin bile farkındalığından çıkacak kadar büyüklüğü alır gözlerimi. Yapamacağı, yaratamayacağı şey yoktur. Tanrıçaların en küçüğüdür gözümde. Ufacık elleriyle kocaman bir dünya kurmuş, bu dünyaya kendi hayvan ve insanlarını sığdırmış, kul değil dost etmiş. Hiç yönetmemiş. Hep sevmiş.

Dönem dönem karışan. Dönem dönem rotası belli koca bir gemiye dönen bir kadın G.D. Dönemleri olan bir kadın. Dönemlerinin sık sık değiştiği bir kadın. Çoğu zaman delirtir beni. Umutuzdur. İnanmaz. İçinde kocaman bir hayal taşır ama. Öyle büyüktür ki dönem dönem bedene ağır gelir işte. Dönemleri bundandır. Dönemleri çoktur çünkü yük büyüktür.


Her daim kendimden biraz daha güveneceğim, biraz daha inanacağım ama hiç o olmayacağım. Birebir aynı olduğumuzu hissetsek de farklılıklarımı hep koruyacağım. Onun farklılıklarına saygı duyacağım. Öyle veya böyle uzak veya yakın, hep yanımda olacağına inandığım küçük kadın. Birkaç kadın daha var hayatımda. Farklı tatları olan farklı kadınlar. G.D. farklı. Herkesten ve herşeyden. Bu farkın kendi bile farkında değil bazen. Ama o böyle güzel. İniş çıkışları güzel. Hayatla dans edişi güzel. Sesini dünyaya duyurması güzel. O hep güzel.