17 Kasım 2008 Pazartesi

A. A. ?!?!

Bu akşam tüm haber bültenlerinde aynı haber; A. A. isimli dizi oyuncusu(!) geçen yaz gittiği büyükada tatilinde onyedi yaşında bir inşaat işçisi tarafından önce darp edilip sonra da tecavüze uğradı. İsmi açıklanmayan çok ünlü dizi oyuncusunun maduriyetini içler acısı buluyor pek değerli türk medyası. Ve ismini de açıklamıyor. Biz salağız ya bilemeyiz. Yer aldığı hemen her projeden bir görüntü yayınla ve buzla sonra. Biz asla anlamayız. Gerizekalı bir millet olduğumuz için.
Akasya Asıltürkmen tecavüze uğradı. Akasya Asıltürkmen bastırılmış duygularına engel olacak iradye sahip olamayan bir toplumun yine aynı eksiklikten müzdarip bir ferdinin adice saldırısına uğradı. Akasya Asıltürkmen başarılı bir oyuncu.. Sayısız tiyatro oyununda başrol oynamasının yanı sıra bir çok sinema filminde başarılı performanslar sergiledi.
Akasya Asıltürkmen tecavüzü kabul etmiyor fakat yapılan araştırmada tecavüz olayı gerçeklik kazandı. Türk basını sanatçının yerle bir olan psikolojisini hiçe sayarak, bir de üstüne dalga geçer gibi buzlu görüntülerle A. A. dedi. Bir de dizi oyuncusu...
Değerli oyuncuya geçmiş olsun diyorum. Ama yaşadığı talihsiz ve dünyanın her yerinde her kadının başına gelebilecek bu olaydan daha çok, böyle bir ülkede, böyle insanlarla, böyle insanların basınıyla işini yapmaya çalıştığı için.
Umarım hayatında ve mesleğinde açılan bu adice yara en yakın zamanda dostlarının ve sevenlerinin desteğiyle sarılır.. Eminim ki yakın bir zamanda yurtdışına gidecektir. Hatta belki bir daha hiç gelmeyecektir... Biz de böylesine yetenekli bir oyuncuyu sahnede, beyazperdede izlemekten mahrum kalacağız.

7 yorum:

pRncfRn dedi ki...

:(
Ben çok seviyordum bu kadını ama, Araf'ı kimse beğenmese de ben bayılmıştım, hödükler ne diyeyim artık diyecek birşey kalmadı.

Primarima dedi ki...

:( kötü haberleri sevmiyorum.
Uuzn zamandır haber izlemiyorum,gazete okumuyorum hatta tv pek açmıyoruz.Varsın haberimiz olmasın hiçbişeyden diyoruz.Şimdi yazıyı okurken haberim oldu bundan.Ve yazının başında ben A.A 'YI AZRA AKIN sandım yaw salaklığıma bakın.

ŞAHMARAN dedi ki...

bunun gerçek olduğu adli tıp raporuyla toplum tarafından görülemeyeceğine göre.
Ben kendi fikrimi söylüyorum, bu olay tamamıyla reklamdır.
Tiyatro her ne kadar reklama maruz kalmasada çok sık tv dizilerinde görülmeyen oyuncunun kendi hayatında olmayan veya olmasının ona reklam olarak geridöneceği bir olay kurgulamış olamaz mı.
ropotajlarında çelişkili ve bir o kadarda komik cümleler sarfetmesi bu olayın ne kadar reklam kokulu olduğunu göstermekte cömert davranıyor.
ben bu hayatta işini hakkıyla yapan tiyatrocular ve aktörler tanıyorum.Bu oyuncu kendisinin tecavüze uğradığını bir yıl sonra mı anlamış şaşmamak mümkün değil.
bu surum bana tamamıyla yapay gözüküyor.
tabi ki bunlar benim şahsi düşüncelerimdir.(birde şöyle bir not iliştireyim neden işini hakkıyla yapan tiyatrocular,santçılar,aktörler v.s böyle şeylerle gündeme gelmiyor.Ve hatta adam akıllı roportajlar haricinde hiç kimseye konuşmuyorlarda.Bu bayan bir yıl önce uğradığı tecavüz olayını şimdi öne seriyor.
ama bu ülkede sanat yapılacaksa uydurulmuş medyaya malzeme olmuş haberlerle değilde,sergilenen (tiyatro sineme v.s)ile yapılır.
SEVGİLER.

kişisel depresyon anları dedi ki...

bu gün bende yer verdim bu olaya blogumda. pek tv izlemediğim için tvde olay nasıl anlatıladı bilmiyorum, ama okuduğum ve algıladığım kadarıyla salih'in dediği gibi banada olay reklammış gibi geliyor.

Oly Art dedi ki...

Olay biraz karışık. Akasya'yı birebir tanıdığım için tam doğru cümlelerle anlatamam belki ama olay kesinlikle reklam değil. Aylar öncesinde ortaya çıkmış bir durumdur bu. Akasya Asıltürkmen'in şikayeti üzerine savcılık soruşturma açmıştır. Sanatçı darp ve saldırı diye şikayette bulundu. Ve o dönemde (temmuz ayı) basına yansımadı. Savcılık soruşturmasında tecavüz olayı ortaya çıktı. Başta Akasya kesinlikle kabul etmedi ama olay kesinleşince açıklamak zorunda kaldı. Bu açıklanıncaya kadar da yakın çevresine bile tecavüzden bahsetmedi. Bir de verdiği röportajların çok ciddiye alınmaması gerekiyor. Gerek türk medyasının saptırması gerek de oyuncunun duygusal bunalımı olayı biraz farklı yansıtabilir.
Pek anlatamadım.. Çok karışık bir durum.. Özetle kesinlikle reklam amaçlı bir olay değil, böyle birşeye de ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.. Yeni yetme bir oyuncu değil, bugüne kadar magazin forever bir hali de olmadı. Şimdiden sonra neden böyle birşey yapmaya çalışsın değil mi?

tuğçeadaş dedi ki...

oly art'a katılıyorum.üzücü olay aylar evvelinden gerçekleşmiş ama adliyede son verdiği ifadeden sonra olayın tüm detayları adliyeden basına sızmış. bunun üzerine açıklama yapmış.ben inanıyorum ve çok üzüldüm.keşke medeni bir millet olabilsek te hayatına mimlenmeden, kaldığı yerden devam edebilse...

dilara dedi ki...

gitsin, gidebildiği kadar uzaklara! tüm dünyayı beyaz gelinliğiyle özgürlüğü savunmak için dolaşmış sanatçının başına gelenler gibi bu da sindirilir nasılsa...